SOLAR POMPA UYGULAMASI

Otomasyon sektöründe Hitachi’nin 35 yılı aşkın süredir iş ortağı olan ABC Enser Otomasyon ve Güvenlik Teknolojileri San. Tic. A.Ş. ” GÜNEŞ ENERJİSİ” ile çalışan solar invertörleri duyurdu.

Güneş yenilenebilir enerji kaynağı olarak Türkiye’de büyük bir potansiyele sahiptir.  Özellikle elektrik şebekenin erişemediği uzak noktalarda güneş enerjisini kullanmak ekonomik olarak avantajlıdır.

Uygulama Alanları:

·       İçme suyu temininde.

·       Bahçe ve tarla sulamasında,

·       Balık çiftliklerinde,

·         Hayvan besi tesislerinde.

·         Havuz uygulamalarında.

 

ABC ENSER tarafından geliştirilen uygulamada, güneş enerjisi yeterli olduğu sürece pompa sürekli çalışmakta, güneş batınca uykuya geçmektedir.   Sisteme uzaktan erişmek, mobil olarak izlemek ve olası arızalara müdahale mümkündür.

Hitachi İnvertör ile Solar Su Pompası Uygulaması:

Hitachi Solar invertör serisi ile, güneşin durumuna göre, pompa motoru otomatik çalışmaktadır. Damlama sulama sistemlerinde yeniden başlatma senaryosu yapılabilir. MPPT (Maksimum Güç Noktası İzleme) özelliği ile pompanın verimli çalışması sağlanır.
Kuyu ve depo seviyeleri ile sistem entegredir.  Kuyuda su yok ise ve/veya depoda istenen seviyeye ulaşıldı ise pompa duracaktır.

 

Avantajlar:

·       Şebeke enerjisine gereksinim yoktur.
Bakım ve işletme maliyetleri neredeyse yoktur.·       Jeneratör, petrol ürünleri, kullanımı olmadığı için çevre dostudur
·         Konforlu ve bedava su sağlar.

·         Sulama, depolama için idealdir.

·         Sistem otomatik çalışmaktadır.

·         Kurulumu kolay ve uzun ömürlüdür

 

Author

Yorum Yazın